Nettivinkit.org —	Internetin kuumimmat vinkit!

Arkistoidut nettivinkit, sivu 3


Hyödyllinen Google-kalenteri

 • Vinkki julkaistu: 22.8.2012

Siirry moderniin aikakauteen ja heitä pois vanhanaikainen kalenterivihkosi.

Google-kalenteri on oivallinen kalenteri, johon merkitset tulevat tapahtumasi ja jaat tulevat kalenteritapahtumat helposti perheesi, ystäviesi ja vaikkapa sukulaisten kanssa.

Google-kalenterin pidät helposti myös puhelimen mukana. Voit käyttää kalenteria puhelimen omalla kalenterilla tai mobiiliselaimella. Lisäksi Google-kalenteri lähettää sinulle halutessasi muistutuksen tulevasta tapahtumasta sähköpostitse tai tekstiviestitse suoraan puhelimeen.

Google-kalenterin mobiiliversion voit hankkia puhelimeesi appikaupasta, kuten Google App Storesta. Itse Google-kalenterin löydät täältä.

Huom! Jotta voit käyttää Google-kalenteria täytyy sinun rekisteröidä itsellesi Google-tili. Luomalla Google-tilin saat myös paljon muita hyviä Googlen sovelluksia käyttöösi.


Kesätyöpaikat 2013 ja kesätyöpaikan hakemiseen ohjeita

 • Vinkki julkaistu: 22.8.2012

Tämän kesän kesätyöt alkavat olla ohitse ja paluu arkeen alkaa työpaikoilla ja niin kesän kesätyöläisillä. Mikäli et saanut täksi kesäksi kesätyöpaikkaa, kokosimme muutamia hyviä vinkkejä ensi kesän kesätyöpaikkahakuja varten.

Mistä voin etsiä kesätöitä?

– Yritykset alkavat etsiä kesätyöntekijöitä aikaisimmillaan jo joulukuussa, tavallisesti kumminkin vasta tammikuussa. Ole ajoissa hakemassa kesätöihin. Ensimmäiset kesätyöpaikat täytetään jo alkuvuodesta.

Kesätöitä voit etsiä kunnan nettisivuilta, te-palvelut.fi-sivustolta, sekä yritysten sivuilta. Kysele myös kesätyöpaikkoja tuttavilta, kavereilta ja käy kiertelemässä eri yrityksissä kyselemässä töitä. Ole aktiivinen!

Kannattaa myös osallistua Rekrytointipäivät-tapahtumaan, jos sinulla on siihen mahdollisuus. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda "työ ihmisen luokse".

Hakemuksen tekeminen – Minkälainen on hyvä hakemus?

Opiskelupaikka.fi on koonnut hyviä sivustoja, oppaita, jotka tarjoavat malliesimerkkejä valmiista CV -pohjasta hakemuksen tekemiseen. Ota mallia, ole luova ja tee hyvä hakemus!

Lisää tietoa

"Ohjelmien eri ohjelmaversiot"./ohjelmien-eri-ohjelmaversiot

 • Vinkki julkaistu: 17.8.2012

Joskus on tarvetta käyttää uuden ohjelmaversion sijasta vanhempaa versiota jostain tietystä ohjelmasta. Näitä tilanteita voi olla esimerkiksi, kun uusin versio tietystä ohjelmasta ei ole luotettava tai uusin ohjelmaversio ei toimi tietokoneella. Niinpä voit joutua palaamaan ainakin hetkeksi käyttämään vanhempaa ohjelmaversiota, kunnes uudesta ohjelmaversiosta on "bugit" korjattu pois. Oldapps.com-sivustolta löydätkin siis suosituimpien ohjelmien eri ohjelmaversiot. Nämä eri versiot ohjelmista on myös ladattavissa kyseiseltä sivustolta.

Klikkaa itsesi Oldapps.com-sivustolle.

Kiitoksia tämän vinkin lähettäjälle!


Tuhansia tyylikkaita ja ilmaisia fontteja

 • Vinkki julkaistu: 28.7.2012

Windowsista löytyy valmiina noin 100 erilaista fonttia vaikkapa Microsoft Wordilla kirjoittamiseen. Kumminkin jos haluat tyylikkyyttä esitelmään tai kirjoitelmaan löytyy perusfonttien sijasta Internetistä myös läjäpäin maksullisia tai ilmaisia erikoisempiakin fontteja. Mistä näitä fontteja sitten voi ladata, niin on olemassa seuraavanlaisia sivustoja:

Fontit.net (suomenkielinen, eikä toiminut testaushetkellä) <> dafont.com (englanninkielinen) <> 1001 Free Fonts (englanninkielinen) <> urbanfonts.com (englanninkielinen)

Ohjeet kuinka saat nämä fontit esim. Microsoft Wordiin käytettäväksi:

 1. Valitse ja lataa haluamasi fonttityyli tietokoneelle.
 2. Yleensä fontit ovat pakattuna zip-muodossa ja kansio täytyy purkaa.
  Kätevä ohjelma pakattujen tiedostojen purkuun on erimerkiksi 7-Zip. → Pura tiedosto.
 3. Kun olet purkanut tiedoston sisällön, tulee sinun asentaa kyseinen fontti tietokoneelle.
  → Paina käynnistysvalikon pikakuvaketta, etsi ja klikkaa ohjauspaneelia.
  → Tämän jälkeen, kun olet päässyt ohjauspaneeliin saattaa näkymänä olla "osittainen" ohjauspaneelin näkymä. Sinun tulee siis ohjauspaneelin kansion ikkunan yläkulmasta valita näkymä sellaiseksi, että näkyvissäsi on koko ohjauspaneeli.
 4. Nyt näkyvissäsi pitäisi olla koko kansion sisältö ja "Fontit"-kansio, klikkaa kansio auki.
 5. Kopioi lataamasi fontti kyseiseen kansioon.
 6. Onnittelut olet juuri asentanut uuden fonttityylin tietokoneellesi!

Avaa esimerkkinä ollut Microsoft Word, valitse juuri lataamasi fonttityyli ja aloita kirjoittaminen.


Äkkilähdöt ja halvat rantalomat

 • Vinkki julkaistu: 22.7.2012

Haaveiletko lomasta ilman ihmeellisempiä kriteereitä? Tai noh, varmasti niitä kriteereitäkin täytyy olla, mutta kunhan vaan pääsisi mahdollisimman äkkiä etelään… Napsu.fi on oivallinen paikka, josta etsiä edullisia äkkilähtöjä etelään. Voit myös suunnitella koko lomasi alkaen lennoista hotelleihin. Lomasta haaveilevien kannattaa siis suunnata katseensa Napsu.fi-sivustolle.

Entäs halvat lennot, haluaisitko kenties pelkät lentoliput johonkin kohteeseen? Skyscanner.fi kertoo vertailevansa yli 1 000 lentoyhtiötä löytääkseen edullisimmat lennot nopeasti. Sivusto listaa käytännössä kaikki mahdolliset lennot paikasta a paikkaan b. Tosin listauksessa on myös kalleimmat lennot esillä halvimpien lentojen lisäksi. Päätä paljonko lentolipuistasi haluat maksaa.

Mikäli ei ole niin päivän päälle milloin lento lähtee, niin kannattaa myös kokeilla hieman vaihtaa lentojen päivämääriä. Sillä joidenkin päivien erolla lentolippujen hintoihin voi olla useita kymmeniä euroja ellei satoja euroja.

Skyscannerin saa myös Android-puhelimille.

Kiitoksia tämän vinkin lähettäjälle!


Oletko täysi-ikäinen? Liity uutiskirjeen lukijaksi!

Yhteistyökumppanimme tarjoavat lukijoillemme rahanarvoisia tarjouksia; esimerkiksi ilmaista pelirahaa ja ilmaiskierroksia.